Pepparotssoppa!!! -Kan det vara gott?

Låter kanske så upphetsande, men jag lovar en smakupplevelse utöver det vanliga!

En soppa för fest eller fredagsmys. Det låter kanske inte så upphetsande, fast jag lovar detta kan bli en hit. Gör grundreceptet och sedan går det att variera med tillbehören.

Rekommenderar följande tillbehör:

-Räkor, krabba eller hummer
-Rökt  lax
-Färsk sparris
-Kyckling eller fläskfilé i bitar
-Det borde fungera med Gäddqueneller, fast det har jag inte provat själv.

 

Antal portioner: 4

Färdigt på: 15 min

Ingredienser

2 msk smör
2 msk vetemjöl
8 dl vatten (eller 7dl vatten + 1dl vitt vin)
125 g Cantadou pepparrotsost
2 dl grädde (byt ut mot vatten för en magrare soppa)
2 dl crème fraiche
3 tsk riven pepparrot
4 msk koncentrerad kycklingfond (eller 1-2 buljongtärningar)
3 salt och vitpeppar


färsk basilika (garnering)

Om du inte har andra tillbehör, prova detta.


6 skivor formfranska
25 g smör
1 msk olivolja
1 st solo vitlök
1 krm salt och 1 krm svartpeppar

 

Gör så här

1. Tillagning: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning. Tillsätt pepparrotsost, creme fraiche och grädde, smaka av med pepparrot och salt. Låt sjuda i 5 minuter.
Lägg i tillbehören så sent som möjligt innan serveringen, bara så pass att de hinner bli varma

 

2. Krutonger: Dela brödet i små (10*10 mm). Fräs krutongerna med smör och pressad vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak. Lägg krutongerna i soppan och garnera med basilika.

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0