Sarah Bernhardt bakelsen

Gör något extra gott till helgen. Lite pilligt och kladdigt, men värt jobbet.
Detta är en lyxvariant på chokladbiskvi där man har en tryffel istället för smörkräm i.
Man kan ju variera storleken, men jag föredrar lite mindre eftersom de är rätt mäktiga.
Jag tar gärna fler istället ;-O

 

Botten
300 g mandelmassa
1 äggvita

Tryffel
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör

Garnering
200 g mörk choklad
2 tsk olja

Riv mandelmassan. Vispa äggvitan lätt och blanda ner den i mandelmassan.
Forma till små bollar, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till (det går lättare med lite mjöl eller florsocker på fingrarna).

Grädda i 175 grader i 10-15 minuter.

Hacka 100 gram mörk choklad.
Blanda grädde och smör, låt koka upp, slå den sedan över chokladen. Rör tills en jämn smet bildats.
Låt svalna så att smeten blir tjock och fast.

Bred den sedan toppigt på kakorna, detta kan bli lite kladdigt, så jag rekommenderar att spritsa på.

Smält chokladen till garneringen tillsammans med oljan.
Doppa de kalla kakorna i chokladmassan så att tryffeln täcks.

Lycka till




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0